CFOlive maj 2016: Digitalisering

CFOlive 2016 maj: Digitalisering

CFOlive: Digitalisering — hot eller möjlighet gick på Grand Hôtel i Stockholm den 19 maj, 2016.

Innehåll

  • Revolution inom digitala banktjänster – hur påverkar det ditt företag?
  • Internet of Things – en revansch för svensk tillverkningsindustri?
  • Digitalisering, digitala kvitton…
  • Digital transformation – hype, effektivitetsvinst eller århundradets tillväxtmöjlighet för befintliga företag?
  • Makroekonomi och omvärldsanalys
  • Internet of Things – smartare lösningar ger bättre resultat!
  • Få med hela reseprocessen i er digitala resa
  • Paneldebatt med möjlighet till interaktion via mentometer

CFOlive maj 2016: Digitalisering

 


Program

08.15 Registrering och frukost
09.00 Inledning på scen, moderator Dennis Lodin hälsar välkommen
09.10 Henrik Moberg / Danske Bank
09.40 Malin Gustafsson / Workday & Anders Eckman / PWC
10.10 Christoffer Vollmer / Forefront Consulting Group
10.40 Förmiddagskaffe
11.00 Anna-Karin Krantz & Jesper Söderström / Amadeus
11.30 Fredrik Jansson / Tieto
12.00 Lunch
13.00 Magnus Lenngren / Collector Bank
13.30 Paneldebatt
14.00 Eftermiddagskaffe
14.20 Fredrik Holmgren / SAS IoT
14.50 Henrik Ståhl / Oracle
15.20 Moderator Dennis Lodin avrundar dagen
15.30 Avslutande mingel med vinprovning

CFOlive maj 2016: Digitalisering - paneldiskussion

 


Talare

Magnus Lenngren, Collector BankMagnus Lenngren, Collector Bank

Revolution inom digitala banktjänster – hur påverkar det ditt företag?
Den snabba utvecklingen gör att både era kunder och medarbetare kommer att ställa helt andra krav på ert företags banktjänster. Klarar din nuvarande bank att hantera detta?

Magnus Lenngren har under sina fem år på Collector Bank varit med och transformerat Collector från ett kreditmarknadsbolag i Göteborg till ett börsnoterat teknikbolag med banklicens.  Innan Magnus började på Collector arbetade han i it-branschnen i tio år, främst inom outsourcing.
Magnus Lenngren, Collector Bank

Henrik Ståhl, OracleHenrik Ståhl, Oracle

Internet of Things – en revansch för svensk tillverkningsindustri?
Under många år har svenska tillverkande företag fått möta en allt tuffare konkurrens från Kina och andra lågkostnadsländer. Men i takt med att vårt samhälle blivit allt mer digitaliserat och att priserna på it-komponenter minskat finns nu möjlighet till revansch. Sakernas internet kommer förändra sättet vi gör affärer på och bidra till en större efterfrågan på närproducerade produkter. Henrik Ståhl, ansvarig för Internet of Things på Oracle, berättar om de nya affärsmöjligheter som skapas och hur man som CFO bör förhålla sig till dessa.

Henrik Ståhl, ansvarig för produktstrategi för Internet of Things på Oracle, är civilingenjör från KTH och tidigare chefsstrateg för Java. Under sin karriär har han varit delaktig i flera spännande it-projekt, bland annat utvecklingen av BankID. Under Mobile World Congress deltog Henrik Ståhl i SR Ekonomiekot Lördag där han gav sin syn på Sakernas Internet.
Henrik Ståhl, Oracle

Fredrik Jansson, TietoFredrik Jansson, Tieto

Digitalisering, digitala kvitton…
Fredrik Jansson, specialist inom realtidsekonomi och digital ekonomi på it-tjänsteföretaget Tieto, ingick i den finska utredning kring digital ekonomi som i december förra året presenterade sina resultat bland annat kring möjligheterna till digitala kvitton i Finland. Fredrik sitter nu med i en svensk-finsk samrådsgrupp kring ämnet och för en aktiv dialog med aktörer i båda länder om utvecklingen av en digital ekonomi. Han verkar även inom samarbetsgrupper för teknologiföreningar och myndigheter i Finland och Estland.
Fredrik Jansson, Tieto

Chrstoffer Vollmer, Forefront Consulting GroupChristoffer Vollmer, Forefront Consulting Group

Digital transformation – hype, effektivitetsvinst eller århundradets tillväxtmöjlighet för befintliga företag?
Utvecklingen går allt snabbare, kundernas adoptionskurva kortas ständigt och vem som helst kan förändra hela branscher från ett garage i vilken del av världen som helst. Hur skall man tänka som befintligt företag för att möta utmaningen och försvara sin affär?

Christoffer är senior strategikonsult och ansvarig för customer experience-teamet på Forefront Consulting Group, tidigare konsultdelen av Ziggy Creative Colony, flerfaldigt utsedd till bästa byrån i Sverige på digital strategi. Han har närmare 20 års erfarenhet av strategi, förändring och kundupplevelse relaterat till digital transformation från ledande roller i både OMXS30-bolag, disruptiva startups och som konsult. I sin roll på Ziggy var han ansvarig för insikter och erbjudande mot bank- och finansbranschen.
Christoffer Vollmer, Forefront Consulting Group

Henrik Moberg, Danske BankHenrik Moberg, Danske Bank

Makroekonomi och omvärldsanalys
CFOlive maj 2016: Digitalisering - Henrik Moberg, Danske Bank - makroekonomi och omvärldsanalys

Fredrik Holmgren, SAS InstituteFredrik Holmgren, SAS Institute

Internet of Things – smartare lösningar ger bättre resultat!
IoT och analys ur en CFO:s perspektivInternet of Things utmanar och skapar konkurrensfördelar i många branscher från industri, service, energi, hälsa, handel, transport, försäkring med flera. Riktig användning kan skapa bättre livskvalitet, kundservice, effektivitet, resultat samt goda varningssystem och nya affärsmodeller. CFO:ns roll är att dra nytta av möjligheterna i den digitala världen och transformera stora datamängder till insikt som gör ditt företag smartare och mer lönsamt. Föredraget fokuserar på några konkreta exempel och hur CFO:n kan vara en pådrivare i detta arbete.

Fredrik Holmgren är landschef för SAS Institute Sverige samt nordisk ansvarig för vår satsning inom försäkringsbranschen. Fredrik har lång erfarenhet från ledande positioner inom globala IT företag som arbetar i framkant av teknikens utveckling, bland annat från IBM, Logica och Oracle innan han började hos SAS Institute. Fredrik har såväl ekonomisk som teknisk utbildning från Stockholms universitet och London Business School.
Fredrik Holmgren, SAS Institute

Jesper Söderström, AmadeusJesper Söderström, Amadeus

Få med hela reseprocessen i er digitala resa
Jesper Söderström och Anna-Carin Krantz från Amadeus kommer berätta hur företag genom en digitaliserad och automatiserad reseprocess skapar ett enkelt resande, minskar administrationen samt ökar kostnadskontrollen och möjligheterna för riskhantering.

Jesper Söderström är VD för Amadeus Scandinavia och har mångårig erfarenhet från att ha sålt, marknadsfört och implementerat komplexa IT-lösningar för resebranschen.

Anna-Carin Krantz, AmadeusAnna-Carin Krantz, Amadeus

Anna-Carin Krantz har 17 års erfarenhet inom konsultbranschen där hon hjälpt företag med förändringsledning och projektledning vid införande av affärskritiska applikationer med fokus på företagets effekthemtagning.
Jesper Söderström & Anna-Carin Krantz, Amadeus

Malin Gustafsson, WorkdayMalin Gustafsson, Workday


Anders Eckman, PwCAnders Eckman, PwC

Anders är seniorkonsult inom PwC Finance Transformation och Financial Services Advisory. Han har arbetat och verkat både som konsult och inom olika ledande befattningar i internationella välkända företag, och har lång erfarenhet främst inom området ekonomi- och verksamhetsstyrning. Anders leder ”Digital in Finance” inom PwC.
Malin Gustafsson, Workday & Anders Eckman, PwC


CFOlive maj 2016: Digitalisering - vinprovningPartner

Collector Bank

Sponsorer

Amadeus_IMG_0120


Workday

Utställare

Accountor


Admincontrol


Gazella


Inhouse People Management


OpusCapita